Amica… prijswinnende bio-based verpakking

De naam Veenbaas is synoniem voor gezonde potgrond met respect voor de aarde. Amica is de nieuwe bio-based productenlijn met dito verpakkingslijn. Het packaging design en het productieproces van de bio-based folie scoorden bijzonder hoog bij de vakjury.

 

Amica is een plantaardig en biologisch product, vrij van dierlijke componenten en daarom mede geschikt voor veganisten. Bovendien bevatten de producten geen chemische en kunstmatige toevoegingen die het natuurlijke ecosysteem verstoren. De 100% organische aarde stimuleert een rijk en gezond bodemleven wat zorgt voor een natuurlijke balans van de bodem. De door mij ontworpen verpakkingslijn sluit dan ook geheel aan bij dit concept en is bekroond met een EFTA Award.

Naast het ontwerp met een natuurvriendelijke uitstraling moet natuurlijk ook de verpakking zelf daar volledig aan voldoen. In nauwe samenwerking met Oerlemans Plastics ben ik gaan kijken naar het bedrukken van een ‘biobased’ folie. Dat was een van mijn de grootste uitdagingen op pre-press gebied. De folie van deze verpakking is in maar liefst 10 kleuren bedrukt inclusief een mat- en glanslak.

Vooraf aan de verpakkingsontwerpen is er een naam bedacht en merkbeeld ontwikkeld dat aansluit bij dit product. Uiteraard is ook hier de productondersteuning van belang. Productbrochures, winkelmateriaal en consumenten-acties.